June 03, 2011

Transition.


Dulu, time akhir2 time Form 3, bile kene pilih samada nak masuk Science Stream or kelas Latihan Kejuruteraan. (kelas LK kompem2 aku x nak masuk, x reti melukis langsung) slalu terpikir ade kemampuan ke tak nak blaja Biology, Physics, Chemistry bile dah masuk Form 4.

Time Form 3, belek2 buku Bio, Chem, Phy senior macam susah gile nak blaja.
Name makhluk2 dalam Bio tu pelik2 i.e Sclerenchyma, adenosine triphosphate, monosaccharide etc etc. *bg aku pelik time tu*
Rase cuak ja kalu masuk Science Stream ni kantoi.

Tapi, selalu tenangkan diri sendri . Sume mende kite blaja kene ikut level2. Dari level senang ke susah. cth time umor 3 tahun, truih blaja Add Math, mesti susah gile. *exception for genius*

So, skrang ni. Lepas belek2 buku "Current Medical Diagnosis and Treatment", apasal term2 lg la pelik?. Terpikir lepas dapat official letter MBBS dari main campus Kuantan.




BETOL KE AKU NAK WAT MEDIC?

Tengok la macam mana nanti and please pray for me. hoho. Harap2 boleh pass sume.


Pseudopseudohypoparathyroid!



p/s: No. I'm not officially a medical student yet. Bulan 9 ni baru masuk as a first year medical student. Sebelum ni ramai ingat I'm already a medical student, siap tanye "kalau kene simptom ni, mende ape sebenaqnya?"
Sorry, I don't know. Sepatutnye, penyakit2 ni sile tanye doctor. hoho.

pp/s :

“Ya Allah, berkatilah hidup kami di bulan Rejab dan Syaaban dan sampaikan (hayat) kami kepada bulan Ramadan.”

Ahlan Wasahlan Rejab!

6 Footsteps:

Nur Areefah said...

all the best! seronoknya!!..
kalau la offer letter tu tertulis nama aku kan ke best.. congrate btw! :)

-NurAreefah

Mohd Herie Dahlan said...

pseudohypoparathyroid

ada belajar gak mende kat atas ni dalam biochemistry and physiology under endocrine system... (maybe ada belajar gak dalam subjects lain)...

^^

p/s: basically, kalau tak kenal ko pun, saye akan expect ko dak medic... XD

dR caRdiotHoracIC said...

sonang je medik [ puaskan hati sendiri ]

surah al insyirah jadi motivasi.

Bella Hamdan said...

gudluck future doc..:)

semoga urusan kita semua akn dipermudahkan olehNya pd bln 9 nnt..insyaAllah..:)

fatihah azemi said...

salam.
hello there buddy :)

congrate and good luck for ur degree program..blajar leklok and be the best doctor ever.inshaAllah

sahel said...

areefah - trimas weh. Semoge ko dapat gak course psychology tu.

herie- weh2, jgn perli naa.

dr raan- sonang? sonang kalu genius macam ang la eh?hoho

nabilah- haha. u too. GL.

tihah - insha allah :)

Regular Customers

Click and Die!